Schuurwerk
Schuurwerk is een uitermate fraaie afwerking op uw plafond of wand. Het werken met licht/schaduw contrasten kan de sfeer in uw inrichting verhogen. Variërend van een nette strakke structuur tot "wildschuurwerk".
Glad pleisterwerk
Dit is een hele strakke afwerking geschikt voor alle wanden en plafonds zonder enige structuur. De wanden moeten, nadat ze voorzien zijn van glad pleisterwerk, nog getext/gesausd worden.
Voordat de wanden of plafonds voorzien worden van de afwerking worden deze voorzien van een raaplaag. De raaplaag dient als draagkrachtige ondergrond. De raaplaag kan zowel op gipsgebonden basis als op een cementgebonden basis. De cementgebonden basis wordt met name toegepast in natte ruimtes en op buitengevels.
Fotogallerij
Lijsten en Ornamenten zijn er in alle vormen en maten, van traditioneel tot modern. Wij kunnen voor u oude lijsten en ornamenten renoveren. Natuurlijk kunnen wij ook volledig nieuwe lijsten en ornamenten voor u maken.
Fotogallerij
Spuitpleisters zijn geschikt voor het behangklaar maken van ondergronden en voor het gestructureerd afwerken van wanden en plafonds. Een techniek (machinaal) die een enorme tijdsbesparing oplevert en mede daarom een enorme opmars heeft gemaakt, met name in grote projecten.
Sierpleister is een afwerking op basis van kunsthars vermengd met granietkorrels. Het is daardoor zo hard dat het oplopen van beschadigingen bijna niet mogelijk is. Vooral voor gezinnen met kinderen is het de ideale muurafwerking.
Wij gebruiken alleen 1e kwaliteit producten zoals bijvoorbeeld Prinsen sierpleister en Strikolith. Sierpleisters zijn in verschillende grofheden (van 0,5 tot 5 mm) aan te brengen. Ook zijn Sierpleisters op elke gewenste kleur te brengen.
Fotogallerij
FRESCOLORI® Stucpleister – een uniek natuurproduct op basis van kalk – is, in combinatie met het vakmanschap van de vakmanstukadoor, hét antwoord op de vraag van de (binnenhuis)-architect en zijn opdrachtgever naar een eigentijdse wandafwerking.
Stucpleister. Glad, schrob, kras- en slagvast en in nagenoeg iedere kleur beschikbaar. Hét antwoord op de vraag als het gaat om de vraag van de particuliere en zakelijke opdrachtgever naar een gladde wandafwerking met speciale aandacht voor duurzaamheid, onderhouds-gevoeligheid én esthetica. Van stoere betonlook tot traditioneel Italiaans stucwerk. Voor de keuken, natte ruimte, douchecabine, woon, kantoor of ontvangstruimte.
Met FRESCOLORI® Stucpleister ontstaan er door kleur en materiaalgebruik in combinatie met het vakmanschap van de stukadoor tal van mogelijkheden verschillende woon- en leefstijlen te ontwikkelen. Van klassiek, landelijk of romantisch tot zakelijk, retro, design of trendy.
Fotogallerij
Minerale systemen
Buitenstucwerk stelt niet alleen hoge eisen aan de producten maar ook aan de verwerking. Klimaatinvloeden en de eigenschappen van de gebruikte bouwmaterialen, vereisen bijvoorbeeld een juiste detaillering. Denk aan het grondwerk, de voorbereiding van de ondergrond (zoutconcentratie), de beluchting en de juiste overstekken om maar eens wat te noemen. Voor buitenstucwerk worden daarom (kalk)cementgebonden of minerale mortels en sierpleisters gebruikt.
We bewerken uw gevel met een cementgebonden of klakgebonden mortel, waarna de gevel voorzien wordt van een spachtelpleister of schuurwerk. Met spachtelpleister op kleur kunt u de gevel een eigentijdse uitstraling geven.
Voor meer informatie: www.strikolith.com/nl/
Isolerende systemen
Voor het isoleren van buitengevels wordt als isolatiemateriaal meestal polystyreen (geëxpandeerd of geëxtrudeerd) of steenwol gebruikt en soms een isolerende mortel. Het isolatiemateriaal kan daarbij op twee manieren worden aangebracht: gelijmd en mechanisch bevestigd. Voor de afwerking worden kunstharsgebonden, mineraalgebonden, silicaatgebonden of gesiliconiseerde mortels gebruikt.
Redenen om voor buitengevelisolatie te kiezen
Steeds meer huizen, huizenblokken, appartementencomplexen, kantoorpanden en bedrijfspanden worden voorzien van een extra gevel, die vervolgens vaak in chique kleuren worden afgewerkt. De redenen om voor een extra gevel te kiezen, zijn uiteenlopend:
1. Het terugbrengen van het energieverbruik: het aanbrengen van gevelisolatie is een van de meest effectieve manieren om een gevel te isoleren tegen kou en warmte. Dat is duurzaam en geeft extra comfort.
2. Het opknappen van een pand: met buitengevelisolatie verberg je scheuren, oud of slecht voegwerk en verschillen tussen oud en nieuw metselwerk. Je voorziet een bestaand pand immers van een extra gevel.
3. Het visueel verfraaien van een pand: het aanbrengen van gevelisolatie biedt een architect de kans om een pand, woonblok of zelfs complete straat of wijk een nieuwe uitstraling te geven.
Onze rol
Onze rol is zowel adviserend als uitvoerend. Het aanbrengen en afwerken van buitengevelisolatie is aan strikte eisen gebonden. Zo zijn lang niet alle pleisters geschikt om op buitengevels te worden aangebracht, speelt de sterkte van de constructie - met name de wapeningslaag - een rol en is een juiste detaillering van onmiskenbaar belang voor een fraai en duurzaam resultaat.
In de praktijk worden wij daarom al in een vroeg stadium bij de realisatie van buitengevelisolatie betrokken. Juist om problemen die inherent zijn aan een foutieve afwerking of detaillering te voorkomen.
Verwerkingstechniek gevelisolatie
Ondergrond: draagkrachtig
Gevels tot 10 m boven maaiveld
1. isolatieplaat
2. bevestiging - lijmen
3. wapeningslaag
4. sierpleister
Ondergrond: onzeker
Gevels onzeker en volgens de BRL
1. isolatieplaat
2. bevestiging - lijmen en nagelen
3. wapeningslaag
4. sierpleister
Ondergrond: problematisch
Probleemgevels
1. isolatieplaat
2. bevestiging profielen en eventueel hechtnagels of hechtmortel
3. wapeningslaag
4. sierpleister